Kemer

Kemer


123330827037119573808937KemerVi er stolt av Kemer med den sjarmerende naturen, det dypblåe havet og de omkringliggende Taurusfjellene. Derfor inviterer vi deg og dine til en paradisisk ferie i Kemer.

Kemer er en lite badeby med ca 20.000 innbyggere. Det gamle navnet på Kemer, som på tyrkisk betyr belte, var Eski Köy. For ikke lenge siden hadde Kemer inntekter fra fiske og landbruk. I dag har den lille byen erstattet sine appelsinhager med hoteller og fiskehavnen med marina for luksusbåter. Den raske utviklingen i Kemer til tross, stedet har beholdt sine rene strender, den flotte naturen, roen og stillheten. Atmosfæren er bevart blant annet takket være Kemer kommunes restriksjoner på antall etasjer et nybygg vil kunne oppføres i.

Kemer ligger 55 km fra Antalya flyplass. Veistrekningen fra Kemer til Antalya går langs kysten, og utsikten til havet er betagende. Kemer er et nytt badested. Med sin flotte natur er det et perfekt sted for en perfekt ferie. Kemer passer for alle, men er et utmerket sted for barnefamilier. Kemer har to hovedgater, hvorav én er avstengt for trafikk, banker, restau­ranter og barer. Kemer har ett statlig og to private sykehus, ett postkontor, én barne­skole og én ungdomsskole.

I nærheten av Kemer ligger mange severdigheter, blant annet det tidligere handelssentrum Phaselis med sine 2500 år gammel ruiner og fine bade­muligheter, Perge med sine romerske bad, Olympos, gudenes by med sin evigbrennende ild, Aspendos, med sitt amfiteater som hadde plass til 20 000 tilskuere og hvor en ballett- og operafestival finner sted i juni måned, Manavgat, med sitt brede fossefall like utenfor, og mye mer.

Kemer har to strender. Moonlight stranden er en sandstrand i utkanten av sentrum. Du kan se mer fra den fantastisk parken og stranden ved å velge Bilder eller Video. I sentrum ligger en rullestenstrand. Av vannaktiviteter tilbys blant annet vindsurfing, vannski, paragliding og dykking.

Kemer marina har en kapasitet på totalt 300 båter, 100 båter på land og 200 i vannet. Marinaen er åpen 24 timer i døgnet. I marinaen ligger seilbåter og restauranter side om side.

Mellom marinaen og Moonlight stranden ligger Yörük parken som alle bør avlegge et besøk. Dette er en temapark hvor forskjellige telt viser for­skjellige sider av nomadenes liv. Her er det også mulig å betrakte for­skjellige håndverkere i arbeid. Parken gir en flott utsikt over Kemer, marinaen, strendene, Taurusfjellene. Denne parken innbyr til ro og stille meditasjon.

Båtturer fra Kemer til Phaselis starter fra marinaen. Marinaen benyttes ikke bare av båtturister. Små fiske­båter anløper også her.

REISEFAKTA OM KEMER: OM KEMER:

Transfer Ca. 1 time fra flyplassen
Kredittkort Aksepteres stort sett over alt
Minibanker Flere
Strand Moonlight (sandstrand litt i utkanten av sentrum)
Public (rullestenstrand i sentrum)
Leie av solstol og parasoll mot avgift
Sport Varierte aktiviteter langs strendene
Fornøyelser Stort utvalg av restauranter i marinaen og inne i sentrum, barer og diskoteker
Shopping Stort utvalg i butikker som selger skinnvarer, gull, tepper, tekstiler, krydder, etc.
Severdigheter I nærheten av Kemer ligger flere steder som er verdt et besøk: Phaselis, Olympos, Aspendos, Manavgat, Perge, Demre, Side, Antalya, Pamukkale

Kommunikasjon Bra forbindelser med lokalbuss (dolmus). Bra bussforbindelser også med andre steder i Tyrkia. Leie av moped og bil. Taxi.